پیشگیری از بارداری و سقط جنین
پیشگیری از بارداری و سقط جنین کاندوم یا قرص ضد بارداری؟ چه داروهای ضد بارداری موجود است؟ کدام روش پیشگیری از بارداری بهترین است؟ در اینجا مروری بر داروهای مختلف پیشگیری از بارداری است.
پیشگیری از بارداری یک اصطلاح جمعی برای روش های جلوگیری از بارداری علیرغم آمیزش جنسی است. به کنترل بارداری، پیشگیری از بارداری یا پیشگیری از بارداری نیز گفته می شود.
کاندوم تنها روش پیشگیری از بارداری است که از عفونت های مقاربتی محافظت می کند. در حال حاضر، این تنها ابزار پیشگیری از بارداری در دسترس برای مردان است، اما تحقیقات بر روی قرص ها و ژل های ضد بارداری مردانه در حال انجام است. برای زنان، داروهای ضد بارداری هم با هورمون و هم بدون هورمون وجود دارد.
من به پیشگیری از بارداری قابل اعتماد نیاز دارم – چه چیزی بهترین است؟ پیشگیری از بارداری و سقط جنین
داروهای ضد بارداری که امروزه در اختیار داریم بسیار مؤثر هستند، اما حتی در صورت استفاده صحیح، هیچ روش پیشگیری نمی تواند 100٪ اثربخشی را تضمین کند. پیشگیری از بارداری طولانی مدت مانند حلقه ضد بارداری، ایمپلنت و سیم پیچ ضد بارداری خطر سوء استفاده کمتری دارد و در نتیجه خطر بارداری ناخواسته کمتری دارد. قرصهای ضدبارداری/قرصهای کوچک و کاندومها خطر استفاده نادرست بیشتری دارند و اگر نتوانید به یاد داشته باشید که قرصهایتان را هر روز در یک زمان مشخص مصرف کنید، ممکن است نامناسب باشند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که با پزشک، ماما یا پرستار بهداشت عمومی خود صحبت کنید تا با هم بتوانید بهترین روش پیشگیری از بارداری را پیدا کنید.
اگر برای شما خیلی مهم است که باردار نشوید، ترکیبی از چندین روش پیشگیری از بارداری (مانند کاندوم و قرصهای ضد بارداری) یا احتمالاً عقیمسازی بهترین خواهد بود.
داروهای ضد بارداری هورمونی پیشگیری از بارداری و سقط جنین
داروهای ضد بارداری هورمونی حاوی هورمون هایی هستند که از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و/یا از چسبیدن تخمک به دیواره رحم جلوگیری می کنند. قرصهای ضدبارداری احتمالاً همان چیزی است که بیشتر مردم به آن فکر میکنند، اما انواع دیگری نیز وجود دارد، از جمله قرصهای کوچک، چسبهای ضدبارداری، حلقههای ضدبارداری، ایمپلنتهای ضدبارداری و IUDهای هورمونی. شما می توانید با پزشک، پرستار یا ماما دریابید که کدام یک برای شما بهترین است.
اکثریت قریب به اتفاق می توانند از داروهای ضد بارداری هورمونی استفاده کنند. تعداد کمی از زنان به دلایل صرفاً پزشکی باید از انواع خاصی اجتناب کنند. بنابراین، پزشک، ماما یا پرستار بهداشت عمومی، اولین باری که برای شما داروهای ضد بارداری هورمونی تجویز می شود، از شما سؤالاتی در مورد سلامت خود و خانواده تان می پرسد. همچنین برای شما عادی است که فشار خون خود را اندازه گیری کنید تا مطمئن شوید که ایمن است.
به یاد داشته باشید که قرص های ضد بارداری و محصولات مشابه در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی کنند. کاندوم تنها وسیله پیشگیری از بارداری است که از بیماری های مقاربتی محافظت می کند.
روش جلوگیری از بارداری؛ بهترین و سادهترین راهکار چیست؟
افرادی که میخواهند زمان بچهدار شدن خود را انتخاب کنند، باید از روش جلوگیری از بارداری استفاده کنند. هم برای مردان و هم برای زنان ابزارها، داروها و روشهای مختلف دیگری برای جلوگیری از تشکیل نطفه وجود دارد. بعضی از روشهای پیشگیری از بارداری در مقایسه با سایر راهکارها مطمئنتر هستند. قابل اعتماد بودن یک روش به این بستگی دارد که چقدر با دقت از آن استفاده کنید. در این مقاله از مجله درمانکده، راه های جلوگیری از بارداری را بررسی میکنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
قرص اورژانسی برای پریود شدن سریع
روش جلوگیری از بارداری طبیعی
در روش سنتی پیشگیری از بارداری از هیچ ابزار یا دارویی استفاده نمیشود. خارج کردن آلت قبل از انزال یکی از رایجترین راههای طبیعی برای پیشگیری از بارداری است. این روش که «مقاربت منقطع» هم نامیده میشود، مربوط به زمانی است که مرد قبل از انزال آلت خود را از واژن خارج میکند. از نظر تئوری، این کار مانع ورود اسپرم به واژن میشود.
تحقیقات مختلف نشان دادهاند که به ازای هر ۱۰۰ زنی که از این روش استفاده میکنند، ۲۰ نفر باردار می شوند. به عبارت دیگر، اثربخشی مقاربت منقطع ۸۰ درصد است. چرا که در ترشحات قبل از انزال هم اسپرم وجود دارد.
کاندوم
کاندوم یک روش به اصطلاح مانع است و همیشه توصیه می شود در صورت داشتن رابطه جنسی با شریک جدید (حتی اگر از سایر روش های پیشگیری از بارداری استفاده می کنید) استفاده شود. از امروز، کاندوم تنها ابزار پیشگیری از بارداری موجود برای مردان و تنها ضد بارداری است که از بارداری و عفونت های مقاربتی (STIs) مانند کلامیدیا و HIV محافظت می کند. کاندوم فاقد هورمون است. روشهای مانعی نیز برای زنان وجود دارد، از جمله دیافراگم، اما این روشها در برابر بیماریهای مقاربتی محافظت نمیکنند. ایمنی استفاده از کاندوم تا زمانی که به درستی استفاده شود خوب تلقی می شود.
مارپیچ مسی
کویل مسی کلاف بدون هورمون است و برای خانم هایی که تحمل هورمون ها را ندارند یا شیردهی می توانند از آن استفاده کنند. یکی از معایب این نوع پیشگیری از بارداری این است که قاعدگی ممکن است سنگین تر شود، طولانی تر شود و/یا ناراحت کننده تر شود. کویل مسی همچنین می تواند به عنوان پیشگیری از بارداری اضطراری استفاده شود. در چنین مواردی، سیم پیچ مسی حداکثر 5 روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده وارد می شود. IUD مسی باید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی اعم از پزشک، ماما یا پرستار وارد شود.
عقیم سازی
اگر در نروژ زندگی می کنید، بیش از 25 سال سن دارید، بچه های مورد نظرتان را داشته اید یا اصلا بچه نمی خواهید، عقیم سازی ممکن است یک گزینه باشد. هم مردان و هم زنان را می توان عقیم کرد، اما این روش در مردان گسترده تر و برگشت پذیرتر است.
How do I use the birth control patch?
پیشگیری از بارداری طبیعی
به اصطلاح پیشگیری از بارداری طبیعی در سال های اخیر به طور فزاینده ای رایج شده است، اما در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی کند و نسبت به سایر روش های پیشگیری از بارداری کمتر قابل اعتماد است. برخی از موارد شناخته شده عبارتند از: قطع رابطه جنسی، اپلیکیشن های موبایل، شیردهی کامل، اندازه گیری دما، مانیتورهای باروری و ارزیابی ضخامت مخاط دهانه رحم. اگر می خواهید از بارداری ناخواسته جلوگیری کنید، همه این روش ها توصیه نمی شود. در مورد پیشگیری از بارداری طبیعی بیشتر بخوانید.
پیشگیری از بارداری اورژانسی
اگر کاندوم پاره شود یا سایر روش های پیشگیری از بارداری به درستی استفاده نشود، می توان با استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانسی (پیشگیری از بارداری اضطراری ) از بارداری جلوگیری کرد. قرص ضد بارداری اورژانسی باید در اسرع وقت بعد از مقاربت مصرف شود. دو نوع مختلف پیشگیری از بارداری اضطراری وجود دارد که می توان آنها را بدون نسخه خریداری کرد. ellaOne 1 و Femke 1 باید حداکثر تا 120 ساعت (5 روز) مصرف شوند، در حالی که Levonorgestrel Norfri 2 و Norlevo 2 باید حداکثر تا 72 ساعت (3 روز) مصرف شوند.
پیشگیری از بارداری اورژانسی در همه موارد از بارداری جلوگیری نمی کند. اگر بیش از 5 روز تاخیر پریود خود را تجربه کردید، یا خونریزی غیرطبیعی را در زمان مورد انتظار پریود تجربه کردید، باید برای تایید یا رد این که آیا باردار هستید، آزمایش بارداری بدهید.
انجام آزمایش خون و چکاپ های ماهانه
در اولین ویزیت قبل از زایمان و در حدود هفته ۲۸ به شما توصیه میشود که یک آزمایش شمارش کامل خون انجام دهید. سطح هموگلوبین شما (پروتئینی که برای حمل اکسیژن حیاتی است.) به عنوان بخشی از این آزمایش بررسی میشود. برخی از زنان باردار، به ویژه از هفته بیستم بارداری، به مکمل آهن نیاز دارند؛ نیاز به این مکمل در نتیجه آزمایشات مشخص میگردد. سایر آزمایشهایی که برای پیشگیری از سقط جنین لازم هستند عبارتند از:
- شمارش کامل خون، گروه خونی و وضعیت رزوس (مثبت یا منفی)
- سلول داسی شکل و تالاسمی
- سنجش بیماریهای عفونی (هپاتیت B، سیفلیس و HIV)
- تشخیص سندرم داون
- تشخیص سندرم ادواردز
- تشخیص سندرم پاتو
دیدگاهتان را بنویسید